Detailing exterior – polish auto

Detailing exterior – polish auto

Liquid
0

Polish-ul auto, sau lustruirea vopselei, se realizeaza cu substante abrazive sau nonabrazive.
Abrazivele in polish au rolul de indepartare a defectelor si implicit a zgarieturilor prin actiunea acestora asupra lacului.
Substantele nonabrazive au rolul de a adera la vopsea, intra in zgarieturi cu ajutorul fillerelor si le mascheaza. Dezavantajul non-abrazivelor este ca au o rezistenta limitata pe masina, adica „se duc” putin cate putin la fiecare spalare.

Polish-ul abraziv „taie”din lacul masinii pana se indeparteaza defectele, respectiv zgarieturile. Zona de lac sau vopsea pe care lucram nu este infinita, ea are o grosime variabila de la un tip de vopsea la alta, de aceea este important a se „lucra” cu atentie pentru protejarea si prezervarea lacului. Cu alte cuvinte, masina se poate polisha de un numar limitat de ori, o astfel de operatiune impropriu executata sau prea agresiva poate deteriora ireversibil vopseaua.

Partea pozitiva este ca, daca polisharea s-a executat asa cum trebuie, masina dvs va arata impecabil, deoarece defectele au fost indepartate iar vopseaua si luciul acesteia sunt restaurate la aspectul si profunzimea lor initiala.
In polishare exista mai multe tipuri de paste abrasive ce se aplica in mai multe etape si necesita mai multe tipuri de bureti. Din combinatia dintre aceste paste si acesti bureti rezulta duritatea si puterea de „taiere” cu care dorim sa lucram.

PROTECTIA

PROTECTIA vopselei si implicit a caroseriei este la fel de importanta ca si celelalte etape din detailing. Avem nevoie de solutii care sa protejeze lacul, sa „sigileze” porii acestuia astfel incat sa se formeze un scut pe masina dvs.

Protectia e realizata de sealant (polimer sintetic) si ceara solida (cu extract de carnauba). Combinatia dintre cele doua substante confera o protectie de lunga durata a masinii, oferind un efect hidrofob vopselei astfel ca, respingand apa se resping si mizeriile, substantele nocive, etc.

Masina ta e protejata?

Orice ceara de calitate confera protectie 48-72 ore impotriva ecscrementelor de pasari, pe cand fara protectie vopseaua masinii dvs. va fi afectata in max. 6 ore.
Vrei sa stii daca masina ta e protejata?
Turnati apa pe masina sau urmariti masina cand o spalati.Daca apa ramane sub forma de pelicula pe masina atunci nu aveti gram de protectie. Protectia are rol hidrofob pe vopsea iar apa ar trebui sa se disperseze.
Datorita duratei de rezistenta, se recomanda repetarea tratamentului cu ceara, atat sintetica cat si naturala la fiecare 6 luni pentru o protectie maxima.

O spalatorie deosebita

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Latest Post
Most Commented
Text Widget
Primus elit lectus at felis malesuada node ultricies forte uno ligula sande. Porta an urna vestibulum commodo convallis laoreet enim.
Archives